Consorci del Museu de LLeida
Consorci del Museu de LLeida
image_pdfimage_print

El conseller de Cultura ha anunciat avui que “els pròxims dies el Consorci del Museu de Lleida presentarà un escrit d’al·legacions davant l’Audiència Provincial d’Osca per fer valer els seus drets i interessos sobre les peces de Sixena” adscrites als fons del Museu. “Ara que s’ha admès el Consorci del Museu de Lleida com a part en el procés jurídic sobre el conflicte, volem explicar-nos i dialogar”, ha subratllat.

Després de la reunió del Plenari del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal celebrada avui, Lluís Puig ha explicat que “tota la feina està molt embastada” i que els propers dies es presentarà un escrit a l’Audiència d’Osca amb noves al·legacions que diran “tot allò que de dret i de raó ens atorguen la Llei de Museus i de Patrimoni catalanes”. “Serà un escrit amb al·legacions polièdriques, fruit del consens de totes les parts del Consorci”, hi ha afegit.

El conseller ha ofert “tot el diàleg per parlar amb els responsables jurídics, religiosos i de les diferents entitats polítiques”. En aquest sentit, el conseller de Cultura ha explicat que el Consorci “no vol polititzar el debat, ni que afecti les conviccions religioses de ningú” i ha mostrat el desig que “la Justícia no se senti pressionada i treballi amb tranquil·litat, serenitat i el bon fer que els correspon”. “Si la Llei de Patrimoni no ha estat inconstitucional és perquè no és feta per anar contra cap altre territori. A Catalunya la complim rigorosament des de fa dècades, per tant, no al·leguem cap altra cosa que el compliment de les lleis que durant tants anys han servit per protegir, dignificar i salvaguardar el patrimoni”, ha afegit.

Publicitat

Finalment, el conseller Puig ha recordat que “el patrimoni, que tan ben conservat es troba al Museu de Lleida, sempre ha estat, i ara més que mai, a disposició de totes les persones que vulguin acostar-s’hi i gaudir-ne” i ha manifestat el desig que “la foto final del procés sigui que totes les persones s’estimin més el patrimoni cultural, no només quan hi ha conflicte, i que visitin els museus, els monuments, les exposicions, i que el patrimoni no serveixi per establir fronteres ni generar debats falsos que no pertoquen”.