Tothom a Portbou el pròxim 8 de juliol

image_pdfimage_print

El pròxim 8 de juliol d’enguany pot esdevenir una data històrica molt important per a Portbou i Cervera de la Marenda i per tota la zona transfronterera de l’Alt Empordà –en general del conjunt de les comarques gironines- i de la Catalunya Nord. Serà el dia de la Recuperació del tren de nit París-Portbou .

Des de la Plataforma Defensem el Tren de l’Emporda ens hem de felicitar per haver contribuït a aconseguir –juntament amb l’Associació d’usuaris del tren Perpinyà/Cervera-Portbou- aquesta “petita/gran” victòria. Es guanya una connexió ferroviària més. Sembla poca cosa, però cal reivindicar-ho amb molta dignitat. Sense cap mena de dubte cal continuar la lluita per a una millora general del tren transfronterer Perpinyà-Cervera de la Marenda Portbou-Figueres-Girona. Des de la Plataforma Defensem el Tren de l’Empordà voldríem aprofitar l’avinentesa per fer una crida a tota la gent, els ciutadans del territori, als ajuntaments i les institucions polítiques en general (Consells Comarcals, Diputació i Generalitat) així com a les associacions mediambientalistes de la societat civil empordanesa i gironina, associacions en defensa de la mobilitat sostenible, i també als actors socials (sindicats, associacions empresarials i associacions de comerciants del territori) perquè recolzin aquest acte, una reivindicació tan cabdal i, alhora, donin un suport sincer (de debò) al tren convencional en general (a les línies R11 i RG1) així com al projecte del tren convencional transfrontererer de l’eurodistricte.

Des de la Plataforma Defensem el Tren de l’Empordà considerem que aquest aplec, aquesta congregació transfronterera -amb connotacions molt important i molt positives per l’eurodistricte i l’euroregió- hauria de ser massiva per tal de seguir reivindicant una millora general del tren convencional. Encara són moltes les assignatures pendents del nostre convencional –el nostre tren social i territorial del dia a dia-. Encara són totalment vigents els nostres 10 punts fonamentals reivindicatius per a una millora de debò del nostre tren convencional transfronterer que ha de contribuir a millorar, transformar i reviscolar el nostre model econòmic i turístic.

Publicitat

En síntesi, La Plataforma Defensem el tren de l’Empordà, juntament amb els nostres companys del Nord, l’Associació d’Usuaris del Tren Perpinyà Cervera/Portbou i les potents, diàfanes i serioses associacions a favor de la mobilitat sostenible de debò, la PTP (Associació per a la Promoció del Transport Public) al sud i la FNAULT al nord, desitgem que aquesta jornada reivindicativa del pròxim 8 de juliol sigui un gran èxit social i contribueixi a fer que els dirigents polítics (del nord i del Sud) amb el suport de les respectives societats civils facin un pas endavant i, amb molta voluntat política, adquireixin uns veritables compromisos en favor del tren convencional transfronterer.

Us convidem doncs, a tots i a totes a l’estació de Portbou el propvinent 8 de juliol de 2017 a les 10.30 del matí.