La sala del cinema Aribau Club plena en el moment de la presentació de la preestrena | CADCI
La sala del cinema Aribau Club plena en el moment de la presentació de la preestrena | CADCI
image_pdfimage_print

El cinema Aribau Club de Barcelona es va omplir ahir de gom a gom per veure la preestrena de la pel·lícula “Pàtria, La llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama” dirigida per Joan Frank Charansonnet i amb actors catalans de la trajectòria de Boris Ruiz (Climent de Vallcebre), Miquel Sitjar (Otger Cataló), Miquel Gelabert (abat Ponç) i Ángels Bassas (germana Dolors). També hi té un paper rellevant el marroquí Ali El Aziz (Abderraman) i el mateix director que fa el paper de Bernat Roger d’Erill.

La pel·lícula que relata l’arribada al monestir de Sant Llorenç de l’il·lustre i noble ancià anomenat Climent de Vallcebre, el qual desitja passar els seus últims dies de vida en companyia del seu vell amic, l’Abat Ponç. Allà les aventures d’Otger Cataló seran transmeses oralment per part de Climent a un monjo anomenat Pere Tomic. Aquests fets, apareguts a l’obra Històries e conquestes dels Reys de Aragó e Comtes de Barcelona, són el primer referent escrit sobre la llegenda d’Otger Cataló, un cavaller got que el segle VIII va arribar a terres catalanes a guarir-se en una cova de les ferides d’una batalla amb els sarraïns. Paral·lelament descobrim les històries dels nou cavallers que es van reunir i conjurar amb ell per lluitar per la terra que els havia vist néixer.

Abans de l’inici de la projecció, el director Joan Frank va ser l’encarregat de presentar l’equip de la pel·lícula, majoritàriament present a la sala i agrair a totes les persones que han contribuït a fer el projecte realitat. També va explicar que la motivació de fer una pel·lícula patriòtica ja l’havien parlada amb Miquel Sitjar quan estudiaven interpretació. Joan Frank va animar a tots els assistents a ajudar a difondre la pel·lícula per tal que l’arrancada de les projeccions sigui un èxit.

Publicitat

La pel·lícula va començar amb molt bon peu guanyant el premi a millor pel·lícula de parla no anglesa del Festival Internacional de Cinema de Niça. A més, el fet que s’acabi projectant a una cinquantena de sales és tot un èxit per un projecte amb un pressupost molt humil, de només 250.000€, sense el suport de subvencions ni grans productores.