Senyal de trànsit | Circula Seburo (Sota llicència CC 2.0 - https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/)
Senyal de trànsit | Circula Seburo (Sota llicència CC 2.0 - https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/)
image_pdfimage_print

Demòcrates insta a l’alcaldessa i als grups municipals d’Esplugues de Llobregat a aturar el canvi dels senyals de trànsit en base a la mateixa normativa actual de Trànsit que prohibeix l’increment de despesa pública.

Demòcrates de Catalunya d’Esplugues de Llobregat s’ha adreçat aquest matí a l’Alcaldessa de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, així com a tots els grups municipals representats al consistori, per tal que declari nul·la i que no apliquin la mesura aprovada el 15 de març al Ple municipal, que insta a canviar els senyals de trànsit del municipi, per tal que també estiguin en llengua castellana. Aquesta moció va ser aprovada amb els vots favorables del PSC, PP i C’S i la regidora no adscrita, i amb els vots en contra d’ERC, d’ICV-ME, el PDeCAT, les CUP i Canviem Esplugues.

Demòcrates considera que la mesura aprovada en base a l’article 53 del Reial Decret Legislatiu 6/2015 contradiu la seva Disposició Addicional Segona, que estableix que les mesures especificades a la norma “en cap cas podran generar un increment de despesa pública”. És a dir, el RDL 6/2015, Text refós de la llei sobre Trànsit, de circulació de vehicles a motor i seguretat vial (BOE 261/ 31 d’octubre 2015) imposa una obligació genèrica que els senyals de trànsit han de ser comprensibles als conductors, però no imposa un termini. I sí, en canvi, imposa que les mesures que s’introdueixin no han de generar cap augment de la despesa pública. Per tant, l’acord adoptat al Ple 3/2017 s’ha produït sense tenir en compte la disposició addicional segona del RDL 6/2015 i consegüentment és nul de ple dret.

Publicitat
Publicitat

És per aquest motiu, que Demòcrates insta a l’alcaldessa i al Ple de l’Ajuntament d’Esplugues a tenir un inventari dels suposats senyals afectats de trànsit i la valoració econòmica que suposaria el seu canvi, així com l’aturada de la mesura i deixar sense efecte l’acord segon del consistori del 15 de març, en base la mateixa normativa del RDL 6/2015.

Tanmateix, Demòcrates de Catalunya d’Esplugues de Llobregat també sol·licita al govern municipal que informi al Consistori i a la ciutadania sobre els següents punts:

1) Les sancions de circulació imposades al terme municipal els exercicis 2014-2015-2016 i, d’entre elles, número de sancions recorregudes per motius lingüístics d’incomprensió dels senyals. D’aquestes darreres, nombre de sancions que en fase de recurs van ser estimades i identificació de quantes corresponen a persones residents fora de Catalunya o d’altres països.

2) Fer inventari dels senyals que s’haurien d’adaptar i el cost associat. Tenir informes tècnics de Policia Municipal i Mossos d’Esquadra sobre la necessitat objectiva d’adoptar mesures.

És en aquest sentit, que Demòcrates de Catalunya d’Esplugues de Llobregat s’ha adreçat a tots els grups municipals del Consistori per tal que adoptin, amb el màxim consens possible, els Acords de Ple necessaris per declarar nul l’acord amb l’objectiu que no s’apliquin les mesures aprovades el passat 15 de març de 2017 que tenen una afectació als senyals de trànsit de municipi.

Petició relativa a la moció sobre senyals de trànsit d'Esplugues de Llobregat | Demòcrates de Catalunya