Representants del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Generalitat Valenciana i del Govern de les Illes Balears, reunits a Reus
Representants del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Generalitat Valenciana i del Govern de les Illes Balears, reunits a Reus
image_pdfimage_print

La comissió de patrimoni cultural, que es va reunir el 28 d’abril passat a Reus, respon a la Declaració de Palma, que al febrer va acordar el conseller de Cultura, Santi Vila, amb la consellera de Transparència, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, Ruth Mateu, i el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, mitjançant la qual es van comprometre a enfortir vincles en benefici comú dels tres territoris en els àmbits de la llengua i la cultura.

Durant la reunió d’avui, en què ha participat el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig; Marta Fuxa, directora general de política lingüística de les Illes Balears, i el sotsdirector general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat valenciana, Antonio Bravo, s’ha acordat crear un parc cultural al voltant del riu Sènia i treballar conjuntament en la sol·licitud de declaracions i reconeixements de la UNESCO d’elements patrimonials comuns a les tres comunitats autònomes.

Pel que fa a la posada en valor del riu Sènia, límit entre les comunitats valenciana i catalana, s’ha plantejat declarar-lo d’interès etnològic i crear-hi un parc cultural que identifiqui i protegeixi els elements d’aprofitament d’aigua al voltant del riu. Serien motiu de protecció els molins, embassaments, sèquies, ponts, i les fàbriques papereres i tèxtils que van sorgir a recer del riu Sènia.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Així mateix, s’ha parlat d’unificar estratègies dels recursos culturals i turístics que es troben al parc natural dels Ports, parc natural de la Tinença de Benifassà, les pintures rupestres de la Serra de la Pietat a Ulldecona, el jaciment ibèric de la Moleta del Remei així com el Centre d’Interpretació dels Ibers a Alcanar.