image_pdfimage_print

Ahir es varen presentar al Palau Robert de Barcelona els primers actes programats de l’Any Palau i Fabre. La roda de premsa fou conduïda per Manel Guerrero, comissari de l’Any Palau i Fabre, Maria Choya, directora de la Fundació Palau, Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i l’escriptor Julià Guillamon.

L’Any Palau i Fabre, impulsat per la Fundació Palau, de Caldes d’Estrac, i el Departament de Cultura mitjançant la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració d’institucions públiques i privades del país, se celebrarà del 21 d’abril del 2017, dia de la commemoració dels 100 anys del seu naixement a Barcelona, al 21 d’abril del 2018. En concret, la commemoració s’iniciarà (el pròxim 21 d’abril) amb la col·locació per part de l’Ajuntament de Barcelona d’una placa a la casa on va viure, al número 99 del carrer Bruc.

Els cinc àmbits temàtics i complementaris que centraran l’Any Palau i Fabre, que es proposen per tal de poder donar una visió completa i complexa de la seva obra i del seu llegat, són els següents:

Publicitat
  • Els llocs de Josep Palau i Fabre. Geografia personal i creativa. N’hi ha a Barcelona, París, Llançà i Caldes Estrac, principalment, així com altres ciutats, on es faran exposicions i activitats específiques.
  • Josep Palau i Fabre, l’Alquimista. Les dues exposicions principals, comissariades per Julià Guillamon, són ‘Jo sóc el meu propi experiment’, que es podrà veure del març al juny del 2018 a la Fundació Palau de Caldes d’Estrac i ‘Joia de viure’, que es veurà d’agost a setembre a Llançà i a principis del 2018 viatjarà al Palau Robert.
  • Palau i Picasso.
  • Josep Palau i Fabre i el teatre.
  • El llegat de Josep Palau i Fabre.