Toni Castellà: “És l’hora d’anunciar la data del referèndum i fer una campanya conjunta dels partits”

Ahir al matí, en el programa a “Els Matins” de TV3, el diputat de Demòcrates de Catalunya i portaveu polític, Antoni Castellà, va afirmar que ara “és l’hora d’anunciar la data del referèndum i fer una campanya conjunta dels partits polítics per tenir una gran mobilització”. El demòcrata va constatar que “La gran diferència amb el 9N és el compromís del Govern i el del Parlament que el resultat sigui vinculant. Per això, si guanya el Sí no té cap mena de sentit fer un parèntesi i convocar eleccions en clau autonòmica. Un cop es guanyi el Sí s’ha d’executar eficaçment la proclamació de la independència”.

En resposta a si Demòcrates defensarà reeditar un nou Junts Pel Sí, en cas de no fer-se el referèndum, Castellà va ser taxatiu: “En aquests moments no hi ha cap excusa per no fer el referèndum. No fer-lo seria trair el sentir majoritari del poble de Catalunya”.

Castellà va afirmar que: “Demòcrates és una organització no jerarquitzada, que defensa les primàries obertes a la ciutadania, renuncia als crèdits bancaris pel finançament corrent de partit, entre d’altres. Ens presentarem sols a les eleccions del nou Estat sinó no haguéssim fundat un partit”. Castellà va afegir que “la superació de l’antiga polarització política basada en la lluita de classes ha de ser superada per un model de competència col·laborativa basada en l’equitat i la justícia social amb l’objectiu d’assolir el bé comú”.

Sobre Unió Demòcratica de Catalunya

En la seva condició d’haver estat membre d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), el diputat demòcrata, va relatar, en la primera part de l’entrevista, com va esdevenir l’última etapa del partit fundat l’any 1931. Castellà va afirmar que “les sigles d’Unió van morir fa un any i mig. A la consulta interna no va haver-hi una lluita entre meitats, va ser un decisió entre aquells que defensaven un projecte autonomista i aquells, com jo, que volíem un projecte amb una Catalunya constituïda en Estat”. En aquest sentit va voler remarcar que “si no ens haguéssim escindit d’Unió possiblement no s’hagués trencat CiU i no s’hagués format Junts pel Sí”.

“La majoria de vots d’Unió del 27S, tal i com demostra un estudi de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), van ser de l’entorn del Ciutadans i del PSC. Un discurs catalanista autonomista clàssic de tercera via ara no té els suport de la ciutadania catalana” va afirmar Castellà.