Lafontaine, sancionat per defensar el país

image_pdfimage_print

En ple territori català, un servidor públic que defensa la seva ideologia, ha estat sancionat davant la mirada impassible del molts,  potser desconeixedors de tal situació. El fet en si no seria greu si no fos perquè es produeix aquí, ara mateix, en ple 2017, en una ciutat que culturalment podria fer de pont entre els principatins i els mallorquins, perquè és una històrica ciutat del Principat i, també perquè fou en el passat una de les ciutats més importants, sobretot en població, de l’antic Regne de Mallorca. Parlem, per si ja no ho heu esbrinat, de la ciutat de Perpinyà i de les recents sancions al seu tinent d’alcalde: Brice Lafontaine, del partit patriòtic Unitat Catalana.

No queden gaires dies per a les eleccions presidencials a França i el candidat centrista, Emmanuel Macron, ha rebut el suport de Lafontaine. Aquí ha nascut l’aparent motiu de la sanció al nostre tinent d’alcalde, el qual forma part del govern municipal gràcies a un pacte amb els conservadors de l’actual batlle Jean-Marc Pujol. Lafontaine va donar suport a un candidat diferent al del partit del batlle (que dóna suport al candidat conservador François Fillon). Tanmateix, sembla que a Jean-Marc Pujol no li ha agradat el gest del seu col·lega de govern i, per aquesta raó, l’ha sancionat retirant-li les dues funcions: relacions transfrontereres i afers catalans. Curiosament la sanció ha vingut ara, després del suport a Macron, però no abans, quan Lafontaine i el seu partit s’havien posicionat a favor de la possibilitat que els principatins sota control espanyol esdevinguéssim un Estat independent. De fet, Unitat Catalana firmà l’any 2010 una aliança amb Solidaritat Catalana per la Independència, esdevenint ambdós partits el referent de l’altre a banda i banda dels Pirineus, tanmateix, cap d’aquests ha estat el motiu oficial pel qual aplicar el càstig. Sigui com sigui, el govern municipal de Perpinyà acaba de veure com han limitat greument l’actuació a un dels nostres defensors.

Així doncs, assistim al vergonyós espectacle de veure com un tinent d’alcalde que dóna suport a un determinat candidat presidencial és injustament sancionat, un tinent d’alcalde, tinguem-ho present, que ha estat votat per defensar la catalanitat a la Catalunya del Nord. L’acte és greu i la situació no ens hauria de deixar tranquils, hem de recordar els catalans sota domini francès, cal ajudar en tot allò que calgui aquesta part de la nació arrabassada en la imposició del Tractat dels Pirineus. Noblesse oblige a donar tot el suport possible a Lafontaine després de la sanció.

Publicitat