Cap alt i fora complexos. La LTJ que ens fa lliures.

image_pdfimage_print

En les setmanes que venen el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat encararan el moment políticament més transcendent de les nostres vides; l’aprovació de la  Llei de Transitorietat Jurídica (LTJ) i la posterior convocatòria del referèndum de ratificació de la independència.

Vull centrar-me en la LTJ, però abans aclariré perquè descric el referèndum com a ratificatiu.

Per poder fer un referèndum d’independència, necessitem una llei que el faci absolutament legal i homologable internacionalment. Com que això en el marc actual espanyol s’ha evidenciat del tot impossible per la manca de voluntat i el nul fair play democràtic d’Espanya, hem de dotar-nos de la llei que ho avali, la LTJ.

Publicitat

Aquesta llei ens dota d’un marc legislatiu català, propi, sense submissió a cap altre i d’acord amb aquest farem el referèndum, però a l’estar ja deslligats de l’ordenament juridicopolític d’Espanya, no serà estrictament d’independència, serà de ratificació.

Bé, en l’aclariment anterior ja es deixa veure la importància de la LTJ. Aquesta llei, és el trencar aigües del naixement d’un “nou” estat, cal ser-ne conscients i tenir-ne en compte les conseqüències.

Al text de la LTJ s’hi pot llegir : “Catalunya es constitueix en una República democràtica i social”, sona bé oi? Doncs això implica que un cop aprovada ja serem independents, a falta, com la pròpia llei preveu de ser RATIFICAT en posterior referèndum.

Aquest moment és al que Espanya li té veritable pànic, ja que aleshores voldran i potser intentaran aturar una cosa que ja haurà passat, i com bé sabeu les coses que ja han passat no es poden aturar, o s’aturen abans o no s’aturen.

Caldrà en aquest moment ser conseqüents amb la llei aprovada, amb el marc propi. Cap llei d’un estat exterior prevaldrà a una de pròpia, i caldrà fer-les valer amb el cap alt i sense complexos!

Si Espanya intenta com és previsible fer algun moviment per revertir la situació i molt probablement ho farà per terra mar i aire, caldrà fer-los notar la seva falta absoluta de legitimitat en territori català.

Les institucions hauran de blindar-se contra tot tipus d’atac, però i nosaltres, la gent que els hem votat, els que els hem empès cada 11 de setembre i en cada ocasió que ens ha estat possible, què haurem de fer? Defensar-los! A ells, a les institucions que ens representen i a la nostra pròpia voluntat. I com ho hem de fer? De tantes maneres com ens sigui pacíficament possible.

Des d’acampar indefinidament en llocs estratègics; #OperacióCarmanyola al Parlament, al Palau de la Generalitat, als ajuntaments, a les infraestructures claus, i si convé, als mateixos domicilis dels càrrecs electes.

Òbviament això necessita un gran nombre de gent obstinada i decidida, però a això ja hem demostrat en nombroses ocasions que també som imbatibles. Fins i tot, per organitzar torns si fos necessari, ho tenim entrenat… Tu de quin tram ets els 11S?

Haurem de fer saber a tothom que el pas fet és ferm i que després d’aquest en vindrà un altre i un altre, Catalunya ja caminarà lliurement i que si en aquest camí ensopeguem, som ben capaços d’aixecar-nos sols tantes vegades com calgui.

3 COMENTARIS

  1. Em sembla insuficient quedar-nos permanentment davant del Parlament, plaça Sant Jaume, etc, tenim que paralitzar les entrades de les ciutats i buidar xels bancs. Parar l’activitat, tota, aixo no es el 15-M es infinitament superior i tenim que fer-ho totes les setmanes que calgui. Recordeu Ucraïna.

  2. JORDI RATÉS ESTEVEhas anat a triar el pitjor de tots els exemples: Ucraïna, que no saps que després del cop d’estat feixista de Maidan la misèria i la intolerància s’han apoderat del país?
    Exemples victoriosos: Estònia, Letònia, Eslovenia i Croàcia.

  3. Quina por teniu a dir DUI (declaración unilateral de independencia) Lo de unilateral es pot oblidar perque sempre son unilaterals las indepedèncias. La LLei de Transitorietat ni es una DUI. Deoxem de marejar la perdiu i no enganyem més al Poble. Quand es fá una DUI tampoc es obligat cap Referéndum.

Comments are closed.