El Departament de Cultura de Catalunya publica un vocabulari bàsic interactiu de la llengua de signes catalana

El Departament de Cultura ha elaborat i publicat un vocabulari bàsic interactiu de la llengua de signes catalana (LSC), que es pot consultar en línia. L’eina aplegarà 1.500 termes bàsics de 26 camps temàtics dels quals són en línia ja els 230 corresponents als sis camps següents: lletres i números, colors i formes, salutacions, cultura, temps cronològic i tecnologies. L’eina, que combina la cerca lèxica amb vídeos a Youtube, i permet l’accés des de dispositius mòbils, s’ha creat amb l’assessorament de la Federació de Persones Sordes de Catalunya, FESOCA, i hi han col·laborat els experts Rosa M. Boldú, Juan Frigola, Santi Frigola, Juan Valenzuela, Cèsar del Valle, Frank Vidiella. Els models gràfics del vocabulari són Mariona Boronat i Arnau Escudero.

Trobareu tots els vídeos del vocabulari al nou canal YouTube de Llengua de signes catalana, al qual us podeu subscriure: YouTube de Llengua de signes catalana.

La llengua de signes catalana (LSC) és la llengua pròpia de la comunitat de signants de Catalunya. Amb la Llei de llengua de signes catalana aprovada pel Parlament de Catalunya el 26 de maig del 2010, l’Institut d’Estudis Catalans esdevingué l’autoritat normativa d’aquesta llengua que en promou la recerca. En aquest enllaç podeu consultar el portal de la llengua de signes catatalana de l’IEC.