Campanya pel SÍ a Ponent
Campanya pel SÍ a Ponent
image_pdfimage_print

Aquest dissabte dia 11 de març, s’ha celebrat a l’Ateneu Popular de Ponent de Lleida, una taula rodona sobre les Raons del Sí en el Referèndum d’Independència, amb la participació de la Montse Sánchez, presidenta de Súmate, el president del Cercle Català de Negocis Albert Pont, el diputat d’Esquerra al congrés Xavier Eritja, el regidor de CUP a la Paeria Pau Juvillà i el secretari general de Solidaritat (SI) Uriel Bertran.

Tots els ponents han coincidit en afirmar que hi haurà un moment de ruptura i que caldrà una voluntat ferma de fer la independència. Cada ponent ha dibuixat també la visió de país post-referèndum, des d’en Pau Juvillà, amb una Catalunya socialista, dins una Europa dels pobles, a en Xavier Eritja apostant per solucionar el dèficit social en la nova república.

Pel que fa als arguments econòmics, l’Albert Pont ha insistit en la inviabilitat de Catalunya dins l’Estat espanyol i que amb la independència Catalunya pot maximitzar les seves avantatges competitives.

Publicitat
Publicitat

En quant al referèndum, l’exdiputat de SÍ Uriel Bertran, ha recalcat que el 9N no va ser mai un Referèndum, sinó una consulta. Aquesta vegada s’ha aprovat una resolució del Parlament amb caràcter vinculant i amb pregunta binaria, i per tant els paràmetres de la convocatòria són totalment diferents. Ha demanat que els càrrecs públics siguin valents, i que en el cas que per força major no es pugui fer el referèndum, els 72 diputats del nostre Parlament apliquin la via de la Declaració d’Independència. La Montse Sánchez ha afegit que cal continuar convencent a gent perquè el referèndum sigui un èxit per a l’assoliment de la independència i també com a fet democràtic.