La independentista catalana Ragna Debats, campiona del món amb Holanda

L’esportista de les Terres de l’Ebre Ragna Debats ha guanyat el campionat del món de raquetes de neu que s’ha celebrat a Saranac Lake (Nova York). La gran absent del campionat ha estat la selecció de Catalunya, tal com vàrem explicar en l’article Laia Andreu: “Em nego a competir com a espanyola”. Ragna Debats ha competit amb la selecció del seu país natal, Holanda, malgrat que fa una pila d’anys que va venir a Catalunya i va començar a viure a Xerta.

L’esportista, una gran especialista també en les curses de muntanya, ha volgut mostrar el seu compromís amb la selecció catalana lluint una cinta amb l’estelada al cap.

D’altra banda, la Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha aconseguit cinc medalles a la Ciaspoladalpina, a la província de Bèrgam, a Itàlia. Els catalans, han pogut participar en aquesta cursa sota la bandera catalana i no espanyola i han pujat al podi en tots els casos i, en dues ocasions, han resultat guanyadors absoluts.

Selecció Catalana de Raquetes de Neu a la Ciaspoladalpina | FEEC
Selecció Catalana de Raquetes de Neu a la Ciaspoladalpina | FEEC