Presentació del projecte a l'Ajuntament de Sant Cugat
Presentació del projecte a l'Ajuntament de Sant Cugat
image_pdfimage_print

Sant Cugat del Vallès es converteix en el primer municipi català que introdueix la tecnologia 3D al currículum escolar de tota la secundària. A través del pla ‘Sant Cugat Aprèn’ l’Ajuntament ha creat el programa ‘Aprenem en 3D’ com a eina per a la innovació educativa. Es tracta de la cessió d’11 impressores d’aquestes característiques als centres de secundària de la ciutat amb la voluntat d’augmentar la competència digital dels alumnes.

La tecnologia 3D permetrà materialitzar conceptes estudiats a classe, i traslladar aquells més abstractes a la realitat. L’Ajuntament vol facilitar l’ús de la impressió 3D per desenvolupar les competències STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques). El conveni inclou el foment de l’educació comunitària, fent que els centres educatius amb el seu entorn, a través d’accions en les quals l’aprenentatge dels joves de secundària tinguin un impacte en la ciutat com a comunitat.

El programa ‘Aprenem en 3D’ inclou que el centres educatius rebin la cessió d’un equip d’impressió en 3D, la formació i capacitació del professorat en el sistema operatiu de la màquina, i formació dels docents en l’aplicació pedagògica de la 3D. Els centres d’altra banda es comprometen que la impressió 3D tingui un impacte en el currículum i la metodologia d’aprenentatge, a fer tallers i formació a les escoles de primària i a generar un retorn i compromís amb la comunitat: aprenentatge de servei.

Publicitat