L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa inaugura l’Exposició “Als vençuts. Diari d’una miliciana”

El dia 25 de juny de 2006 es va inaugurar, en l’espai de confluència entre les fonts de Sant Roc i el camí de la Teuleria, d’Olot, el monument Als vençuts, una obra de Claudi Casanovas Sarsanedas (Barcelona, 1956). El memorial era un encàrrec que l’Ajuntament d’Olot havia fet tres anys i mig abans al ceramista olotí per honorar “la memòria de tots aquells olotins i olotines que lluitaren en defensa de la república democràticament instituïda”.

En l’interior d’aquest monument, Claudi Casanovas hi va dipositar un manuscrit que li havia donat la seva amiga i galerista londinenca Anita Beson (1933-2015). Era el diari d’una miliciana que havia participat en la frustrada expedició del capità de l’exèrcit republicà Alberto Bayo per alliberar Mallorca dels militars insurrectes, l’agost de 1936.

Ara, coincidint amb l’aparició d’un llibre que recull els quaranta anys de trajectòria artística de Claudi Casanovas, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa (Olot) presenta una exposició que mostra alguns dels enigmes que amaga aquest document, el seu context i la seva relació amb el memorial Als vençuts.

L’exposició es podrà veure des del 24 de febrer fins al 26 de maig.

Monument Als vençuts
Monument Als vençuts