Isabel Clara-Simó rep el premi d'Honor de les Lletres Catalanes
Isabel Clara-Simó rep el premi d'Honor de les Lletres Catalanes
image_pdfimage_print

Isabel-Clara Simó ha rebut aquest vespre el 49è premi d’Honor de les Lletres catalanes que atorga Òmnium Cultural. L’acte s’ha celebrat al Palau de la Música Catalana de Barcelona i ha començat amb un llarg aplaudiment i crits d’independència. Un gran acte de reconeixement per a una gran escriptora dels Països Catalans.

L’escriptora d’Alcoi, en rebre el guardó, ha fet un discurs decidídament polític: “si estem segurs de nosaltres mateixos, si estem convençuts que volem la llibertat, no ens aturarà ningú”. I ha afegit: “‘Sapere aude’, atreveix-te a pensar; ‘sapere aude’, atreveix-te a aprendre; ‘sapere aude’, atreveix-te a investigar”. “Atrevim-nos a pensar per nosaltres mateixos i serem lliures!”. També ha recordat un passatge d’Alícia en terra de meravelles: “‘Com se surt d’aquí?’ li pregunta Alícia al gat, que li respon: ‘Depèn d’on vulguis anar’. Quina gran lliçó per a la política!”, ha afirmat.