Casa Joan Fuster / Fotografía: Marià Pérez Claver
Casa Joan Fuster / Fotografía: Marià Pérez Claver
image_pdfimage_print

El proper 25 de gener es farà la inauguració oficial del Museu Joan Fuster, a Sueca. A partir de l’endemà, el Museu estarà obert a les visites regulars. Han hagut de passar 22 anys des que la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Sueca signaren un conveni per convertir la casa on va viure l’assagista en un museu.

El recorregut expositiu del nou Museu Joan Fuster es divideix en tres parts, dedicades a la seva vida, la seva obra i al seu racó de treball, on desenvolupava la seva tasca literària i on rebia les visites.

Joan Fuster (Sueca, 23 de novembre de 1922 – Sueca, 21 de juny de 1992) és l’intel·lectual més important que ha donat el País Valencià en moltes dècades. Nascut a Sueca, on va viure sempre i des d’on es van difondre la seva obra i el seu pensament, quan va morir, deixà al poble de Sueca, la seva biblioteca d’uns vint-i-cinc mil títols, l’hemeroteca, l’arxiu personal i l’arxiu del seu pare, a més d’un extens arxiu fotogràfic i d’una col·lecció d’art amb gairebé dues-centes peces.

Publicitat