El port de Barcelona
El port de Barcelona
image_pdfimage_print

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha donat a conèixer aquest dijous que les exportacions catalanes van créixer un 6,8% el mes de novembre en termes interanuals i que van assolir els 5.720 milions d’euros. Baiget ha anunciat que “mai en un mes de novembre les exportacions catalanes havien crescut com aquest mes” i que això garanteix tancar l’any 2016 “una altra vegada amb un rècord exportador”.

Així, en el període acumulat gener-novembre de 2016, les vendes de Catalunya a l’exterior han crescut un 2,2% respecte el mateix període del 2015 i han representat el 25,7% del total d’exportacions de l’Estat espanyol. El conseller Baiget ha subratllat que “les empreses estan fent els deures, s’estan obrint als mercats exteriors i això demostra que l’economia catalana és competitiva”.

De fet, el creixement a Catalunya del 6,8% de les exportacions al novembre és superior a les taxes de la zona euro (+5,7%), el conjunt de la Unió Europea (+4,9%), així com de països de referència com Alemanya (+5,6%), França (+1,4%) o Itàlia (+5,7%). Per sectors, a Catalunya, destaca l’augment de les vendes a l’exterior dels béns d’equip (+9,8%), automoció (+8,9%) i química (+6,1%).

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Les exportacions creixen a tot Catalunya

Pel que fa al territori, les exportacions han crescut a les quatre demarcacions en aquest període. En concret, han augmentat un 15,4% a Tarragona, un 6,2% a Barcelona, un 3,4% a Lleida i un 0,9% a Girona. Sectorialment, destaca el creixement de les vendes a l’exterior dels productes energètics a Tarragona, l’automoció a Barcelona, l’alimentació a Lleida i els productes químics a Girona.