image_pdfimage_print

Òmnium Cultural ha concedit el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a l’escriptora d’Alcoi Isabel-Clara Simó, que es converteix en la cinquena dona que rep aquesta distinció que l’entitat atorga des de fa 49 anys a persones que, per la seva obra literària o científica feta en català, han contribuït a la vida cultural dels Països Catalans. El premi està dotat amb 20.000 euros.

Nascuda a Alcoi fa 73 anys, és una de les autores més reconegudes de la literatura catalana. Ha escrit més de cinquanta de llibres, principalment de narrativa, però també de poesia, teatre i assaig. El 1999 la Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi.

Independentista i feminista, Isabel-Clara Simó ha destacat per la defensa de la llengua catalana i té una llarga trajectòria vinculada als mitjans de comunicació. Va ser directora de la revista “Canigó” i és articulista habitual de l'”Avui”.

Publicitat

El nom de l’escriptora guanyadora l’ha donat a conèixer el jurat en una roda de premsa aquest dimarts. L’acte de lliurament tindrà lloc al Palau de la Música Catalana el pròxim 20 de febrer.