image_pdfimage_print

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha enllestit, després de 10 anys de treball, el Gran Atles Topogràfic de Catalunya a escala 1:25.000. L’atles aplega en un sol volum el Mapa topogràfic de Catalunya, presentat amb 756 pàgines i actualitzat en aquells aspectes més sotmesos a canvis, com poden ser la xarxa de comunicacions, els espais naturals protegits, la delimitació territorial o els noms geogràfics.

L’1:25.000 és l’escala més petita en què pràcticament tots els elements geogràfics són representats a escala en el nostre territori. En l’Atles alguns d’aquests elements puntuals han estat reforçats amb simbologia específica per a destacar-los i ampliar, així, l’ús del mapa topogràfic cap al turisme i el lleure, atès que és l’escala més idònia per a aquest ús en el nostre entorn.

El treball s’acompanya amb un índex toponímic de 114.698 noms, categoritzats i jerarquitzats, que ajuden a localitzar la informació als mapes i que reflecteixen la riquesa territorial i les variants lingüístiques.

Publicitat

El contingut de l’Atles és fruit d’un laboriós procés de treball, que comença amb vols per obtenir les imatges necessàries per elaborar els mapes i que, al llarg del seu desenvolupament, precisa de la participació de tècnics de diferents disciplines i diverses institucions. Així, per exemple, el Gran Atles ha comptat amb la col·laboració d’actors del territori que han aportat dades sobre camins, itineraris de senderisme i ciclisme i punts d’interès turístic.