El ‘Sí’ guanyaria amb el 54,8% en un referèndum unilateral segons una enquesta del Periodico

En cas que el govern català acompleixi el seu full de ruta actua i convoqui un referèndum de forma unilateral, és a dir, sense el permís del govern espanyol, el ‘Sí’ s’imposaria amb claredat al No amb un 54,8% dels vots, segons una enquesta electoral que publica aquest diumenge diari unionista El Periodico. Això suposa un avantatge de prop de 10 punts respecte els contraris a la independència.

Aquest és el resultat que projecte l’enquesta, en relació a aquells que responen que anirien a votar en un referèndum convocat en aquestes condicions. Aquests representarien quasi un 65% dels catalans, que estarien disposats a emetre el seu vot, encara que el referèndum no tingués el permís del govern espanyol. Aquest percentatge és la suma del 52,8% que responen que segur que hi anirien a votar i l’11,5% que responen que probablement hi participarien. Per contra un 26,4% no aniria a votar en cap cas i un 6,3% probablement tampoc hi participarien.

Els resultats en brut de l’enquesta mostren que hi ha un 8,5% dels que anirien a votar que encara estan indecisos. D’altra banda el 48,9% votarien a favor i només un 40,3% en contra, de manera que projectant aquests nombres el resultat final seria, com hem dit, del 54,8% a favor de la independència i un 45,2% en contra.

El sondeig del diari unionista també pregunta sobre les preferències del format d’un eventual referèndum. En aquest cas, un 49,6% dels enquestats aposta per convocar el referèndum amb o sense el permís d’Espanya. El 35% és favorable a un referèndum, però només en cas que sigui acordat amb el govern de Rajoy. Això fa que prop del 85% dels catalans sigui favorable a un referèndum. Finalment, un 13,8% dels enquestats s’oposa a qualsevol referèndum sobre la independència.