El massís del Montgrí vist des del Baix Ter
El massís del Montgrí vist des del Baix Ter
image_pdfimage_print

El Parc Natural de Montsant i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter han obtingut la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), una acreditació d’àmbit europeu, atorgada per la Federació EUROPARC, que certifica que el desenvolupament del turisme en aquest territori es realitza de forma sostenible, d’acord amb els objectius de la Carta. D’aquesta manera, se sumen als parcs catalans que ja disposaven d’aquesta acreditació: el del Delta de l’Ebre; el de la Zona Volcànica de la Garrotxa; el de Sant Llorenç del Munt i l’Obac; i el del Montseny.

Tant el de Montsant com el del Montgrí van començar a treballar en el procés d’acreditació l’any 2014 i van superar l’avaluació el passat mes de maig. En el primer cas, la CETS no només és per a l’àmbit de l’espai natural protegit, sinó per a tota la comarca del Priorat, ja que el procés s’ha desenvolupat en el marc d’una iniciativa assumida com a projecte de desenvolupament estratègic. Pel què fa al Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, la Carta és operativa en tots els termes municipals amb superfície declarada al parc. També aquest 2016 el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que va ser el primer de tot l’Estat a obtenir-la, l’ha renovat per tercera vegada per a l’àmbit de tota la comarca.

L’acte oficial de lliurament de les acreditacions, i de la renovació, als tres parcs naturals se celebrarà el proper 7 de desembre al Parlament Europeu, a Brussel·les.

Publicitat