L'aiguabarreig de Mequinensa
L'aiguabarreig de Mequinensa
image_pdfimage_print

Segons informació difosa per l’Agència Catalana de Notícies i recollida per diversos mitjans catalans, nou ajuntaments de la Franja de Ponent han aprovat als respectius plens declarar que el català és la llengua d’ús predominant als seus municipis.

El darrer en fer-ho ha estat aquest dijous l’Ajuntament de Mequinensa (Baix Cinca), el qual se suma d’aquesta manera a altres vuit consistoris franjolins: Tamarit de Llitera, Albelda, Vencilló, Montanui, Tolva, Bonansa, Areny de Noguera i Sopeira. A partir d’ara altres localitats franjolines també hauran de fer el mateix per dir que el català és la llengua que majoritàriament es parla a les respectives poblacions.

Es tracta d’una mesura prevista en la Llei de Llengües d’Aragó, que insta els ajuntaments a traslladar aquesta informació al govern aragonès per tal que aquest la tingui en compte per a l’elaboració del mapa lingüístic del territori, de la mateixa manera que ho hauran de fer els consistoris de les localitats on es parla aragonès.

Publicitat

Recordem que al gener d’aquest any, el govern aragonès del PSOE –amb els vots favorables també de Podemos, CHA i IU– va acordar deixar sense efecte les denominacions de Lapao i Lapapip, recuperant així les denominacions de català i aragonès, respectivament.