Comença el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló

Aquest divendres 11 de novembre comença el 34è. Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, el festival de referència d’aquest àmbit arreu dels Països Catalans i un dels més importants del món en el seu gènere. El Festival aplega 38 films en la secció competitiva que s’allargarà fins el proper diumenge 20 de novembre.

El festival exhibeix i posa en competició cada any els millors films a nivell mundial sobre activitats relacionades amb la muntanya i la natura. L’ampli ventall de possibilitats temàtiques que ofereixen les bases del festival permet que durant els 10 dies d’exhibició es projectin documentals de diversos gèneres: d’expedicions, reportatges de natura, d’esports d’aventura, documentals ecològics, etc.

El ressò i consolidació del festival, permet concentrar en pocs dies les millors produccions de cada any de les empreses productores del sector: televisions i productores independents. A banda de la secció competitiva, el festival inclou també altres apartats i activitats.

Destaquen les seccions no competitives, on el festival projecta un seguit de pel·lícules de diferent índole: pel·lícules convencionals, films relacionats amb el personatge convidat de cada edició, retrospectives d’autors destacats, etc.

A més de les pel·lícules, el festival també ofereix exposicions, un espai editorial, així com altres activitats i actes que estan lligats d’alguna forma amb el món de la muntanya.

A continuació podeu veure el tràiler d’una de les pel·lícules que s’hi exhibiran: Talking to the Air: the Horses of the Last Forbidden Kingdom, de Sophie Pegrum. “Al reialme de Mustang, enmig dels grans cims de l´Himàlaia, córrer amb cavall és tan elemental com respirar. El documental és un retrat íntim d’aquesta regió, per on va fugir en cavall el Dalai Lama degut a la invasió xinesa, i que ara s’enfronta a la imprevisible pressió del futur.”