image_pdfimage_print

Aquest divendres 11 de novembre comença el 34è. Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, el festival de referència d’aquest àmbit arreu dels Països Catalans i un dels més importants del món en el seu gènere. El Festival aplega 38 films en la secció competitiva que s’allargarà fins el proper diumenge 20 de novembre.

El festival exhibeix i posa en competició cada any els millors films a nivell mundial sobre activitats relacionades amb la muntanya i la natura. L’ampli ventall de possibilitats temàtiques que ofereixen les bases del festival permet que durant els 10 dies d’exhibició es projectin documentals de diversos gèneres: d’expedicions, reportatges de natura, d’esports d’aventura, documentals ecològics, etc.

El ressò i consolidació del festival, permet concentrar en pocs dies les millors produccions de cada any de les empreses productores del sector: televisions i productores independents. A banda de la secció competitiva, el festival inclou també altres apartats i activitats.

Publicitat

Destaquen les seccions no competitives, on el festival projecta un seguit de pel·lícules de diferent índole: pel·lícules convencionals, films relacionats amb el personatge convidat de cada edició, retrospectives d’autors destacats, etc.

A més de les pel·lícules, el festival també ofereix exposicions, un espai editorial, així com altres activitats i actes que estan lligats d’alguna forma amb el món de la muntanya.

A continuació podeu veure el tràiler d’una de les pel·lícules que s’hi exhibiran: Talking to the Air: the Horses of the Last Forbidden Kingdom, de Sophie Pegrum. “Al reialme de Mustang, enmig dels grans cims de l´Himàlaia, córrer amb cavall és tan elemental com respirar. El documental és un retrat íntim d’aquesta regió, per on va fugir en cavall el Dalai Lama degut a la invasió xinesa, i que ara s’enfronta a la imprevisible pressió del futur.”