RUI, càrrecs electes i democràcia

image_pdfimage_print

El passat divendres 4 de novembre, el Ple d’Alcover aprovava, per unanimitat, la moció presentada conjuntament pels grups municipals de Solidaritat Catalana per la Independència, CUP i Esquerra a favor del RUI i en defensa dels càrrecs electes perseguits per la justícia espanyola. Per part nostra, Solidaritat Catalana per la Independència a Alcover, l’alegria de l’aprovació de la moció és continguda per diferents motius:

Primer: perquè malgrat la unanimitat del Ple, ens preocupa el ‘silenci’ de l’equip de govern d’Alcoverencs pel Canvi que votà a favor sense dir ni una sola paraula… perseguir càrrecs electes en democràcia no mereix ni una sola paraula?… la nostra sorpresa i incomprensió és absoluta.

Segon: perquè és lamentable que a aquestes alçades de la vida es produeixin aquest fets en (suposada) democràcia. Tan baix és el nivell democràtic d’Espanya? Tan llarga és l’ombra del franquisme?…

Publicitat

Tercer: on és l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)? Després del que ha passat en pocs dies (citació a declarar dels càrrecs de l’ajuntament de Badalona per obrir el 12O, detenció de l’alcaldessa de Berga,…) aquesta entitat no té res a dir?… Si no diu res ara, quan ho dirà?

Quart: després dels càrrecs electes, que vindrà? les persones ‘anònimes’?… lamentablement la resposta és sí. I el primer cas ja el tenim en la figura de Santiago Espot, dirigent de Catalunya Acció, que ja ha estat citat a declarar a l’Audiència Nacional espanyola aquest dilluns, dia 7 de novembre, per ser un dels organitzadors de la xiulada al himne espanyol a la final de Copa de futbol de fa dos anys…

Cinquè: amb tot el que està passant, els ‘dirigents oficials’ de l’independentisme (el president Puigdemont, el vicepresident Junqueras,…) donen el seu suport amb una piulada a les xarxes socials! Però quina broma és aquesta? El suport es dóna donant ordres directes al Mossos que no obeeixin al poder espanyol sinó que obeeixin al seu màxim responsable, el president de la Generalitat de Catalunya.

Per tots aquest motius, SI Alcover estem preocupats: no servirà de res la posició clara de l’Ajuntament d’Alcover i de qualsevol altra municipi envers al procés d’independència de Catalunya sinó va acompanyada de fets contundents de les més altes instàncies polítiques nacionals que li donin la transcendència i la repercussió que requereix. No serveix de res que els ‘petits’ ens mullem si els ‘grans’ no acompanyen… O hi anem tots a totes o no ho assolirem! Visca Catalunya Lliure!