Los chicos del extrarradio

Dividir als catalans per origen i classe social és el que va fer (i amb molt d’èxit) Alejandro Lerroux. Aquell populista que va arribar a president de la república espanyola. Aquell que viatjava en primera i, en apropar-se a l’estació de Barcelona, s’afanyava a sortir d’un vagó de tercera, portant a la mà un entrepà de sardines mig rosegat per poder dir als que l’esperaven a l’andana: “Yo, como vosotros, obreros, viajo en tercera y como un bocadillo” (quan s’havia afartat de pollastre i pastissos al vagó restaurant de la primera classe). I els immigrants de l’època, els ignorants i els que necessitaven un ídol que els prometés el cel, aplaudien embogits aquell llenguatge populista, i no els va costar gens agafar les armes per assassinar als seus patrons catalans (el meu avi va ser una de les víctimes d’aquest moviment).

Ara tornen a ser aquí i sembla que els temps no han canviat. Els independentistes som “casta”, som burgesos, encara que ens hagin desnonat de casa nostra, vivim a l’extraradi i faci 5 anys som a l’atur. I no ens ha d’estranyar. Són el cavall de Troia de l’espanyolisme més ranci. Només cal veure qui els finança i publicita. Són un invent de l’establishment espanyol per entabanar les masses empobrides i acabar amb l’independentisme.

Uns han basat tot el seu discurs de campanya dient que l’anterior alcalde de Barcelona tenia diners amagats a Suïssa. Però, quan s’ha demostrat que era una calúmnia que “ens” ha costat 1.500.000 €, són incapaços de rectificar. Exactament com les clavegueres de l’estat que van esventar la calúmnia i no han rectificat (“calumnia que algo queda”).
Honestedat? Credibilitat? Zero.

Altres, fent-se portaveus d’aquests mitjans anuncien que l’anterior President de la Generalitat va privatitzar l’hospital de l’Aliança, quan resulta que ho van fer ells mateixos quan eren al poder, i ho tenen fixat al seu Twitter com si es tractés d’una consigna. Un cop demostrada la calumnia, han rectificat? No. L’actual govern de la Generalitat l’ha desprivatitzat. Ho han esmentat? No. La maleïda piulada amb informació falsa continua fixada al Twitter del personatge en qüestió.
Honestedat? Credibilitat? Zero.

Escullen per fer el pregó de les festes de la Mercè a qui ridiculitza les manifestacions independentistes, a qui ens diu “catalufos”, a qui qualifica als nostres representants d’aiatol·làs i el senyor fa un discurs al més pur estil lerrouxista, totalment en castellà, autoanomenant-se “chico del extrarradio” i en 17 folis no esmenta ni una sola vegada la paraula Catalunya.
Honestedat? Credibilitat? Zero.

Però si la burla i l’escarni no fos prou, ara a l’octubre volen muntar una exposició d’estàtues franquistes a l’esplanada del Born, després de qualificar-lo de “Valle de los Caídos independentista”; de voler canviar el nom amb excuses surrealistes per posar-ne un altre, asèptic i neutre, que no té res a veure amb l’espai; d’instal·lar-hi uns urinaris públics a la façana, pixant-se en la memòria i el simbolisme que representa i qualificant el pal de la senyera que hi ha a la porta de “pornografia nacionalista provinciana”.

Gairebé 9.000 persones ja hem signat una petició per evitar que aquesta indignant idea es porti a terme i estem recollint moltes més signatures que, si voleu, podeu trobar aquí:
https://www.change.org/p/ajuntament-de-barcelona-si-al-born-no-a-franco

Hem escrit dos correus electrònics a l’Ajuntament de Barcelona demanant audiència per poder parlar del tema i fer entrega de la petició i les signatures, però se m’han tret de sobre sense donar-me cita.
Honestedat? Credibilitat? Zero.

No obstant no ens rendirem i seguirem en la lluita.

Només em queda l’esperança que la gent que viu a casa nostra obri els ulls i no es torni a empassar el vell discurs lerrouxista.