El Correllengua a Barcelona el 2016
El Correllengua a Barcelona el 2016
image_pdfimage_print

Amb motiu de la 20a edició del Correllengua, els passats 24 i 25 de setembre la Coordinadora d’associacions per la llengua catalana va celebrar unes jornades lúdiques i reivindicatives a la plaça de Catalunya de Barcelona.

Dissabte 24 de setembre a partir de les 10 del matí es van realitzar jocs lingüístics d’enginy, un espai lúdic i creatiu per a petits i grans. Hi havia un racó de creació de rodolins adreçat als més menuts i un concurs d’endevinalles per a totes les edats.

L’endemà diumenge va tenir lloc l’acte central de la celebració. A les 12 del migdia es va desplegar un mapa gegant dels Països Catalans. Tot seguit, alumnes de l’Escola Joan Pelegrí del barri de Sants de Barcelona van representar l’arribada de la Flama de la Llengua des dels quatre extrems dels territoris de parla catalana. A continuació, el periodista i escriptor Vicenç Villatoro, autor del Manifest del Correllengua 2016, va fer la lectura del text que acompanya el moviment arreu del país i també es va muntar el trencaclosques tridimensional que commemora el 20è aniversari del Correllengua.

Publicitat

Finalment, el Col·lectiu d’Artistes de Sants va fer una lectura de fragments de Montserrat Roig, l’escriptora i periodista a qui es dedica enguany el moviment.

L’esdeveniment va comptar amb la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, que va ser l’encarregada de cloure l’acte, i la cap del Servei de Foment de l’Ús del Català, Montserrat Nadal.

La celebració del 20è aniversari del Correllengua es va emmarcar dins la programació de l’Associa’t a la Festa!, un espai festiu, participatiu i obert a tothom que va aplegar diverses entitats de la ciutat amb motiu de la Mercè i va oferir un ventall d’activitats per a tots els gustos.

En la secció d’imatges de enllaç següent podeu veure totes les imatges de la celebració.