Voluntaris anellant flamencs al delta de l'Ebre
Voluntaris anellant flamencs al delta de l'Ebre
image_pdfimage_print

El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha acollit aquest diumenge el novè anellament científic de polls de flamenc nascuts a la Punta de la Banya, a Sant Carles de la Ràpita (Montsià), únic indret a Catalunya de cria d’aquesta au. En total, s’han anellat una vuitantena de polls, en una operació que vol aprofundir en el coneixement de la biologia d’aquests ocells i promoure més activament la seva conservació.

L’anellament ha mobilitzat més de 200 persones: tècnics del Parc Natural del Delta de l’Ebre i d’altres parcs naturals de Catalunya, anelladors acreditats, membres de les diferents entitats representades als òrgans rectors del Parc (pescadors, caçadors, agricultors, comunitats de regants i representants d’ajuntaments, etc.) i voluntaris del Parc.

El Parc Natural del Delta de l’Ebre pretén amb aquest anellament ampliar el seu suport a diferents projectes científics, divulgatius i de sensibilització sobre la població dels flamencs de la Mediterrània occidental. Dels 3.099 polls de flamencs anellats al delta de l’Ebre des del 2004, actualment es disposa informació de 2.335 individus (75% del total) i s’han realitzat un total de 14.371 lectures d’anelles de PVC. Enguany, s’han recomptat al parc 898 parelles de flamenc.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Les observacions de flamencs nascuts al delta de l’Ebre es distribueixen per 14 països, per bé que el 84,6% es concentren entre França (45,5%), l’Estat espanyol (22,6%) i Itàlia (16,6%). No obstant això, també existeixen observacions de flamencs nascuts al delta de l’Ebre a Algèria, Grècia, Israel, Líbia, Marroc, Mauritània, Montenegro, Portugal, Senegal, Tunísia i Turquia.