image_pdfimage_print

Catalunya Offline és una aplicació per a mòbil desenvolupada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) que us permet moure sobre el territori català, prendre punts i gravar les vostres rutes i excursions amb el GPS encara que no tingueu cobertura de dades al vostre mòbil.
L’aplicació permet la descàrrega i la visualització de la cartografia de l’ICGC, tant del mapa topogràfic com de l’ortofoto:

 • El mapa topogràfic mostra la informació estructurada i jerarquitzada per facilitar la seva lectura. S’hi mostren les corbes de nivell i informació relativa als senders de muntanya.
 • L’ortofoto mostra el detall del terreny en les escales més grans. En aquest cas la imatge s’ha complementat amb certa informació geogràfica per facilitar la seva comprensió: carreteres, camins, corriols i toponímia.

La descàrrega dels fulls per a l’ús fora de línia (offline) es realitza a partir del tall de 77 unitats geogràfiques amb què es publica la versió en paper del Mapa Topogràfic de Catalunya a escala 1:25.000.

El nivell de detall de la cartografia cerca el compromís entre la seva bona usabilitat i el volum de les dades dels fitxers que es descarreguen. Si disposeu de targeta SD, els arxius s’emmagatzemen en aquesta per tal de no ocupar la memòria interna del vostre dispositiu.

Publicitat

Les funcionalitats de l’aplicació són:

 • Descàrrega del mapa topogràfic o de l’ortofotomapa per al seu consum offline (es recomana la descàrrega dels arxius en xarxes wifi degut a la grandària dels arxius).
 • Localització de la posició de l’usuari sobre el mapa.
 • Permet veure coordenades dels punts, tant en format geogràfic com UTM (ETRS89).
 • Creació de punts sobre el mapa, bé a partir del posicionament del propi mòbil, bé realitzant un clic llarg sobre la cartografia allà on volem situar el punt. Podem posar nom al punt i descripció, també associar-hi fotografies i escollir-ne el color.
 • Gravació de rutes i itineraris (tracks). Podem posar nom a la ruta i descripció, també escollir el color i determinar l’interval de recollida de posicions. També podem pausar la gravació.
 • L’aplicació permet pujar rutes i punts que estiguin continguts en arxius (fitxers externs) de format GPX i KML.
 • Els arxius que genereu també poden ser descarregats (formats GPX i KML).
  El conjunt de punts i rutes poden ser marcats com a visibles o no, i també es poden esborrar.
 • L’aplicació permet publicar les dades recollides com a mapa a Instamaps. Aquesta és una eina web de l’ICGC gratuïta que permet visualitzar, treballar i posar en línia la vostra informació geogràfica i rutes en dues i en tres dimensions. Cal que tingueu un compte d’Instamaps. Els punts i rutes que es publiquen a Instamaps són els que són visibles en el moment de publicar.
 • Podeu també personalitzar la mida dels botons i el color de la icona de posicionament.
  Cerca de topònims (municipis, llocs, llogarets) per determinar el mapa o mapes de la zona d’interès. També es pot utilitzar el número del mapa.
 • Es visualitza l’escala gràfica.