El llibre Jaŋde Pulaar – Aprendre fula està pensat per promoure la comunicació, el diàleg intercultural i l’intercanvi d’idiomes a Catalunya. Amb aquest llibre l’educador social i activista Ebrima Dem vol ensenyar la cultura del poble fula i el seu únic idioma, el fula o pulaar, i compartir-los amb qualsevol persona que hi estigui interessada, i que també vulgui descobrir la cultura rica i diversa de l’Àfrica Negra.
L’obra serveix per a millorar les habilitats de parla i la comprensió del fula. També serveix de guia per als seus usuaris durant les seves visites a l’Àfrica occidental i alguna part de l’Àfrica central, com és ara el Camerun i la República Centreafricana, quan hi siguin de vacances, per negocis o per activitats no lucratives. El llibre també pretén ajudar els catalanoparlants a aprendre fula, pel simple gust de saber un idioma més, o per curiositat.
El fula és parlat com a llengua materna pels fulbe i grups relacionats (com el tuculor a la vall del riu Senegal) de Senegàmbia i Guinea al Camerun i Sudan. També el parlen com a segona llengua diversos pobles de la regió, com el kirdis del nord del Camerun i nord-est de Nigèria. Es calcula que hi ha entre 10 i 16 milions de parlants nadius, agrupats en set dialectes diferents. S’escriu en l’alfabet llatí amb algunes lletres modificades per diacrítics. És llengua oficial a Senegal (Pulaar) i Nigèria (Fulfulde). A Guinea té l’estatus de llengua regional (Pular), on molts parlants són monolingües. I és llengua nacional a Mali (Maasina) i a Níger (Fulfulde).