Els participants del
Els participants del "Debat a quatre" per a les eleccions al Congreso
image_pdfimage_print

En el debat a les eleccions al Congrés d’ahir de quatre partits espanyols, Pablo Iglesias, el candidat de la coalició entre Izquierda Unida i Podemos, va assenyalar que “la consulta als catalans no és una qüestió irrenunciable, i de la qual se’n pot parlar amb el PSOE”. Iglesias, a més, va afegir que “qualsevol reforma de la Constitució ha de ser sancionada pel conjunt dels espanyols”.

Val a dir que aquest plantejament no és totalment nou, però sí que cada vegada més es constata una dilució de les seves propostes. Recordem com el dimecres 9 de desembre, dies abans de les eleccions generals, Iglesias considerava que “el referèndum vinculant a Catalunya serà un requisit irrenunciable perquè Podem doni suport a la investidura de qualsevol altra força política a presidir l’executiu, en el cas que no aconsegueixi guanyar les eleccions però sigui clau per governar”. El 22 de febrer, però, durant les negociacions per formar govern a l’Estat, canviava de parer i deia: “El referèndum no és una línea vermella, és una proposta i, al nostre parer, és la millor”.

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha negat que el seu referent estatal hagi canviat d’actitud respecte del referèndum. “Un sempre ha d’estar disposat a escoltar l’altre”, ha dit en una conferència de premsa a Santa Coloma de Gramenet. “Que no hi hagi línies vermelles i estiguem disposats a escoltar els altres no vol dir que hàgim trobat cap proposta millor que el referèndum”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat