Bou embolat (Partit Animalista)
Bou embolat (Partit Animalista)
image_pdfimage_print

La Junta de Govern Local de València va aprovar aquest divendres per unanimitat la moció per la qual l’Ajuntament no autoritzarà ni cedirà espais públics per a la pràctica del denominat bou embolat ni del bou en corda. Així mateix, no es concediran subvencions municipals per a la realització de festejos taurins ni per a l’activitat de les escoles de tauromàquia.

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha manifestat la seva satisfacció pel suport unànime de tots els membres de la Junta de Govern Local a aquesta iniciativa, per la qual “en coherència amb l’existència per primera vegada d’una Regidoria de Benestar Animal en aquest Ajuntament no es podran continuar fer al terme municipal de València pràctiques que suposen maltractament per als animals”.

Així ho ha explicat Tello, que ha subratllat que, després d’un debat mantingut al sí de la Junta de Govern Local, es pretén “no afavorir ni permetre activitats que suposen maltractar els animals”. De fet, la delegada s’ha referit a l’informe elaborat per diferents professionals i entitats veterinàries que avalen el patiment que suposa aquesta pràctica per als bous, “que constitueix un maltractament molt sever”.

Publicitat

Segons el Reglament de Festejos del País Valencià, per a la realització de festes en què es requereixi la participació de bestiar brau, és necessària una declaració favorable de l’entitat local o ajuntament en què s’hagi de fer el festeig. Segons la moció aprovada, a partir del pròxim 1 de juliol l’Ajuntament de València no concedirà autorització per a les sol·licituds dirigides a realitzar bous embolats ni bous en corda.

Aquesta prohibició no afecta als bous al carrer que s’organitzen actualment a Benifaraig, Borbotó, Carpesa i Massarrojos.

La delegada ha explicat que en aquesta qüestió del respecte als drets dels animals “és necessari avançar gradualment amb molta pedagogia”, aprofundint en la informació a la ciutadania i en la sensibilització “sobre els drets dels animals en general, i en particular aquells que comparteixen la ciutat amb nosaltres”.