image_pdfimage_print

El comitè de disciplina de la UEFA va notificar aquest divendres passat al Futbol Club Barcelona que sanciona el club amb 150.000 euros de multa pels expedients acumulats per l’exhibició de banderes estelades al Camp Nou en partits de Champions durant aquesta temporada 2015/2016, segons ha informat el club en un comunicat. Dels 150.000 euros de sanció, la UEFA en deixa en suspens 50.000, amb la condició que els fets no es repeteixin en els dos pròxims anys. Segons el comunicat, “el Club recorrerà aquesta sanció i esgotarà totes les instàncies fins a aconseguir-ne la revocació perquè la considera totalment injusta i contrària a l’exercici de la llibertat d’expressió”.

El club té tres dies per anunciar que interposa un recurs a la sanció de la UEFA. Recordem que aquesta és la tercera sanció que rep el club barcelonista. El club no va presentar recurs en el primer cas (30.000 euros per la final de la final de la Champions a Berlín), perquè va optar per la via del diàleg però no va funcionar, i en el segon cas (40.000 euros pel partit de la fase de grups de 2015/16 contra el Bayer Leverkusen), va presentar el recurs fora de termini”.

Val a dir que a diferència de la normativa esportiva de la federació espanyola en què aquesta no prohibeix l’exhibició de banderes amb contingut polític, la UEFA les veta expressament. Per tant la via esportiva sembla difícil que prosperi, per la qual cosa caldria acudir a la justícia ordinària tot denunciant la vulneració del dret a la llibertat d’expressió.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

Finalment, hem d’esmentar que l’organització Drets va demandar la UEFA el passat 17 de novembre per la sanció de 40.000€ que va imposar al Futbol Club Barcelona per les estelades que es van exhibir al Camp Nou durant el partit de la Lliga de Campions contra el Bayer Leverkusen. La demanda, presentada en nom de diversos socis del club, va ser admesa a tràmit el dia 19 de novembre pel Jutjat de Primera Instància número 44 de Barcelona. El text de la demanda argumentava que una entitat privada mai no ha de coartar, afectar o condicionar mitjançant la imposició de sancions l’exercici de drets fonamentals reconeguts en la Constitució Espanyola.

Arran d’aquesta nova sanció, Drets ha manifestat que “no s’ha resolt la demanda de Drets a la UEFA i aquesta torna a sancionar el Barça per les estelades. També treballarem per guanyar aquest cas”.