image_pdfimage_print

En unes declaracions aquest matí a Catalunya Ràdio, en resposta a les demandes de la CUP que ahir va aprovar no avalar “en cap cas” la convocatòria d’unes eleccions que “dilatin” el procés independentista, l’ex-president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha proposat una alternativa per a evitar el referèndum unilateral: celebrar unes eleccions on es comptin vots i no escons. Mas ha argumentat que d’aquesta manera els votants del ‘no’ es veurien obligats a votar per no perdre la representació al Parlament.

Aquesta fórmula, per tant, no és nova, si bé, a diferència del 27S, ara es comptarien vots, a diferència del 27S, la qual cosa l’expresident va rebutjar explícitament abans de les eleccions.

Segons Mas, un possible referèndum unilateral quedaria tacat per l’abstenció dels votants del ‘no’: ‘Si els del ‘no’ no hi van, aleshores queda coix, i un referèndum, perquè sigui real, han d’anar els del ‘sí’ i els del ‘no’. Tanmateix, el president ha assegurat que aquesta és una decisió que s’haurà de prendre quan “s’arribi al límit”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat