La Declaració Unilateral d’Independència defensada al Parlament per Antoni Abat

El passat 17 de maig passat Antoni Abat Ninet, catedràtic de dret constitucional de la Universitat de Copenhaguen, va comparèixer al Parlament de Catalunya davant la Comissió d’Estudi del Procés Constituent.

Hem volgut recollir la seva intervenció atès que va plantejar com a model a seguir la Declaració Unilateral d’Independència. Abat va subratllar la “legitimitat” que el Parlament té ja ara per declarar unilateralment la independència. Ara bé, va afegir que “el mateix dia s’hauria de convocar un referèndum d’independència” per tal que la ciutadania ratifiqués el pas que hauria fet la cambra catalana. Un “referèndum ratificador” de l’estil del de les repúbliques bàltiques, quan van decidir independenditzar-se de la Unió Soviètica. La proposta no va agradar ni a Catalunya Sí Que Es Pot ni a JxSí. A continuació podeu veure’n la intervenció completa.

http://nws.nice264.com/vod/pcat/BYPASS/f18d2f486bf7b1a2e3d5.mp4

En el següent enllaç podeu veure la resta d’intervencions realitzades durant la sessió de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent http://www.parlament.cat/web/canal-parlament/sequencia/videos/index.html?p_cp1=7691016&p_cp2=7691252&p_cp3=7691248