image_pdfimage_print

Segons informa la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, el Consejo Superior de Deportes (CSD) i la Federación Española de Baile Deportivo (FEBD) han envaït les competències del Consell Català de l’Esport i de la Federació Esportiva Catalana de Twirling (FECT) en organitzar el Campionat de Catalunya de twirling, aquest cap de setmana a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). La Secretaria General de l’Esport de Catalunya (SGE), que és qui ostenta la competència exclusiva en matèria d’esports, no permet que organitzin Campionats de Catalunya aquelles entitats que no constin inscrites en el registre d’entitats esportives de la Generalitat, i en aquest cas la FEBD no ho està, i qui té competències per organitzar aquest Campionat és la FECT, l’entitat que regula la pràctica del twirling a Catalunya i l’única federació de twirling reconeguda i emparada per la SGE.

Aquest cas suposa un nou atac per part del govern espanyol (mitjançant el CSD) a l’esport català i a les institucions del nostre país. Permetre que sigui una federació espanyola i no una catalana qui organitzi un Campionat de Catalunya és una greu irregularitat i suposa un gran perjudici per la federació catalana.

La SGE, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i la UFEC donen suport a la Federació Catalana en contra de la ingerència del CSD i la Federació Espanyola.

Publicitat