Diputats del Parlament d’Estònia creen un grup de suport al procés d’independència de Catalunya

Nou membres de la Cambra d’Estònia han creat un grup parlamentari per visualitzar la seva relació amb Catalunya i seguir de prop el desenvolupament de la transició cap a la independència. Els promotors del grup són dos parlamentaris dels partits principals: Aadu Must, liberal i que presidirà el grup, i Mark Soosaar, socialdemòcrata i vice-president del grup.

Segons Aadu Must, “els processos d’independència de Catalunya i d’Estònia són comparables però no iguals, ja que la nostra història és diferent.”

Soosaar va afirmar que “els països petits han de lluitar per la preservació de la seva cultura i la seva llengua i se’ls ha de donar l’oportunitat de fer-ho. Assegureu-vos de buscar solucions per mitjans pacífics”.

Part dels diputats van ser presents a Catalunya el 27-S, ja que van participar en la comitiva internacional que va organitzar la Generalitat per a les eleccions. Amb aquesta iniciativa, Estònia s’afegeix a alguns parlaments europeus que han tractat del procés d’independència de Catalunya, com ara Dinamarca, Irlanda o Suècia.