Empar Moliner, a 'Els matins' / CCMA
Empar Moliner, a 'Els matins' / CCMA
image_pdfimage_print

L’escriptora i periodista Empar Moliner s’ha disculpat avui pel gag del dilluns a TV3 en què cremava la Constitució espanyola. En una entrevista a Els Matins de Catalunya Ràdio, l’escriptora ha lamentat els fets “per la tele, per TV3” i, a la vegada, el fet que la premsa l’equipari “amb TV3 perquè jo només sóc una escriptora que vaig allà. Sempre m’ho han deixat fer tot i ho agraeixo”. I ha afegit “Em sap greu haver fet això i que a algú que veu a aquest llibre com a sagrat, o diga-li com vulguis, li sàpiga greu. Hagués pogut cremar una altra cosa: segurament el que queda de l’Estatut o un llibre meu “.

Moliner, col·laboradora habitual del programa de TV3 Els matins, va fer la seva secció del dilluns titulada “Quan escalfar-se a l’hivern és inconstitucional” amb un exemplar de la Constitució a la mà i anava arrencant pàgines que llançava dins d’un bidó. Finalment, va encendre un d’aquests fulls amb un llumí. Aquest gag pretenia protestar simbòlicament contra la sentència del Tribunal Constitucional que va anul·lar el decret de pobresa energètica.

L’emissió del programa va generar polèmica en les files unionistes fins que TV3 va emetre ahir un comunicat en què afirmava “Televisió de Catalunya lamenta que una part del contingut de la secció “El comentari d’Empar Moliner” emès ahir al programa “Els matins” de TV3 hagi pogut resultar ofensiu. Per aquest motiu, s’han retirat aquestes imatges del portal web, amb la garantia que no tornaran a ser emeses als mitjans de la CCMA.”

Publicitat
Publicitat

D’altra banda, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya va emetre un altre comunicat afirmant que “El regulador audiovisual català vol analitzar si el gag protagonitzat per la periodista vulnera la Llei 22/2005, de 29 de desembre, de la comunicació audiovisual de Catalunya, així com l’adequació de l’espai al Llibre d’estil de la CCMA.”

La periodista ahir va considerar positiu que es parli de la qüestió “fins i tot si ha molestat i ofès gent” i va lamentar que la Constitució sigui avui “com la Casa Reial als anys 90”.

De la seva banda, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha manifestat avui el seu suport a Moliner, en considerar que no hi ha res ‘més ofensiu’ que un govern que no entén que impedir talls de subministrament als vulnerables ‘és inconstitucional’.

El portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, ha acusat TV3 d”actuar de manera menyspreable’, de ‘baixesa moral indecent’ i d”incitar a l’odi’, en al·lusió a l”inacceptable comportament’ de Moliner per cremar un exemplar de la Constitució.

El líder de Catalunya sí que es pot, Lluís Rabell, també hi ha posat cullerada i ha tillat Empar Moliner d’Incendiària: “La incendiària E. Moliner ignora que CSQEP ha promogut compromís d’aplicació ILP pobresa energètica. A casa nostra també tenim “caverna”. Aquells que, des del carrer i les institucions, lluitem contra desigualtats socials sí que ens hem sentit ofesos”.

Per si voleu veure el vídeo del gag “censurat”, podeu anar al Facebook de L’Unilateral.