ICV promou un Acord Nacional pel referèndum “no vinculant”

En un document intern que la direcció d’ICV ha remès als dirigents de l’organització, i al qual ha tingut accés “La Vanguardia”, els ecosocialistes proposen un “Acord Nacional pel referèndum” que inclogui la creació d’un “Comitè Internacional Pro-referèndum a Catalunya” i suplica una implicació de l’Ajuntament de Barcelona i de les “confluències d’esquerres” en la lluita pel referèndum.

Aquest acord pel referèndum es recull en un document de quatre pàgines que adjuntem aquí. El document retorna a propostes que el país ja ha superat, com ara la de celebrar un “referèndum no vinculant des del punt de vista jurídic“, acordat amb l’Estat. Reproduïm literalment a continuació els objectius del document.

“L’objectiu fonamental de l’Acord pel Referèndum és aconseguir la celebració d’un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, acordat amb el govern espanyol i celebrat de forma legal.”

“El referèndum no podria tenir caràcter vinculant des del punt de vista jurídic (la negreta i les admiracions són responsabilitat de la Redacció de l’Unilateral) però hauria de ser políticament vinculant per als Parlaments i els governs espanyols i catalans, que es comprometrien a respectar la voluntat del poble català lliurement expressada i a adoptar les iniciatives jurídiques necessàries per portar-la a terme.”

La pregunta hauria de ser pactada entre el govern espanyol i el govern de la Generalitat. I, lògicament, la campanya hauria d’assegurar l’expressió igualitària de totes les posicions als mitjans públics de comunicació.”