image_pdfimage_print

L’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han organitzat un acte per aquest divendres 1 d’abril, a les 11h, a la plaça del Rei de Barcelona, amb l’objectiu de mostrar el seu suport als ajuntaments, càrrecs electes locals i organitzacions independentistes assetjades judicialment. Alcaldes i regidors dels 280 ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional d’Espanya i els presidents de les quatre entitats esmentades Miquel Buch (ACM), Josep Andreu (AMI), Jordi Sánchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium) demanaran que cessi la persecució que estan rebent els càrrecs públics i les institucions catalanes pel sol fet de promoure el dret d’autodeterminació del poble de Catalunya.

Més de 280 ajuntaments i altres administracions locals han aprovat mocions de suport a la Resolució 1/XI sobre l’inici del procés polític a Catalunya, aprovada pel Parlament el passat 9 de novembre. Inicialment, la Fiscalia de l’Audiència Nacional d’Espanya va denunciar cinc ajuntaments (Celrà, Girona, Igualada, Sant Cugat del Vallès i la Seu d’Urgell) acusats de rebel·lió i sedició per l’aprovació d’aquestes mocions. En el cas d’Igualada, Premià de Dalt i Sant Cugat, però, tres magistrats diferents de l’AN van arxivar les causes després d’entendre que es tractava de “posicionaments polítics en el marc de la llibertat ideològica i d’expressió d’aspiracions o anhels polítics”. Tot i aquests precedents, la Fiscalia ha continuat el seu assetjament al món local i va denunciar posteriorment els ajuntaments de Deltebre i Vic. A partir d’aquestes dues causes, el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’AN, Ismael Moreno Chamarro, ha obert una autèntica “causa general” contra el sobiranisme municipalista, tot obrint investigacions a l’ACM, l’AMI, l’ANC i els més de 280 ajuntaments i altres corporacions locals que han aprovat la moció de suport a la Resolució 1/XI.