RCat Girona
image_pdfimage_print

Arran de la renúncia de l’alcalde de Girona, Albert Ballesta, i de la decisió de CiU d’arribar a un acord amb el PSC perquè aquesta formació s’incorpori a l’equip de govern de l’Ajuntament, Reagrupament del Gironès ha emès un comunicat per posar de manifest que aquest acord s’ha tancat a esquenes de la formació.

En el comunicat argumenten que la força independentista va formar part de la candidatura que va guanyar les eleccions municipals a la ciutat de Girona, formada per CDC, Unió, Avancem, Reagrupament i independents. “En cap moment hem estat consultats ni informats dels passos que s’han portat a terme fins a arribar al pacte final amb el PSC” expressa la formació en el comunicat. A més afegeix que tampoc se’ls va transmetre que s’estava negociant amb PP i C’s l’aprovació del cartipàs.

Un altre retret que la formació fa arribar a CiU és que aquesta va renunciar a que Carles Bonaventura -que anava de n.13- prengués l’acta de regidor, per permetre que fos Ballesta qui l’acabés obtenint i pogués acabar sent alcalde. D’altra banda Reagrupament manifesta que “l’acord amb el PSC s’allunya i molt del que Reagrupament hauria defensat en les negociacions a Girona, si se’ns hagués donat la possibilitat de participar-hi”, ja que l’aposta de la formació és teixir pactes amb formacions polítiques favorables al procés d’independència.

Publicitat
Publicitat

Finalment el partit independetista responsabilitza les formacions polítiques sobiranistes, presents al plenari de Girona -CiU, ERC i CUP- d’haver prioritzat l’interès partidista i electoralista impedint que la ciutat sigui un referent en l’àmbit independentista amb la formació d’un govern sobiranista fort i estable.

Aquest cap de setmana es reunirà l’executiva comarcal del Gironès de Reagrupament Independentista per analitzar i debatre tots aquests fets i prendre una decisió sobre la seva continuïtat en la candidatura de CiU a l’Ajuntament de Girona.