RCat Girona

Arran de la renúncia de l’alcalde de Girona, Albert Ballesta, i de la decisió de CiU d’arribar a un acord amb el PSC perquè aquesta formació s’incorpori a l’equip de govern de l’Ajuntament, Reagrupament del Gironès ha emès un comunicat per posar de manifest que aquest acord s’ha tancat a esquenes de la formació.

En el comunicat argumenten que la força independentista va formar part de la candidatura que va guanyar les eleccions municipals a la ciutat de Girona, formada per CDC, Unió, Avancem, Reagrupament i independents. “En cap moment hem estat consultats ni informats dels passos que s’han portat a terme fins a arribar al pacte final amb el PSC” expressa la formació en el comunicat. A més afegeix que tampoc se’ls va transmetre que s’estava negociant amb PP i C’s l’aprovació del cartipàs.

Un altre retret que la formació fa arribar a CiU és que aquesta va renunciar a que Carles Bonaventura -que anava de n.13- prengués l’acta de regidor, per permetre que fos Ballesta qui l’acabés obtenint i pogués acabar sent alcalde. D’altra banda Reagrupament manifesta que “l’acord amb el PSC s’allunya i molt del que Reagrupament hauria defensat en les negociacions a Girona, si se’ns hagués donat la possibilitat de participar-hi”, ja que l’aposta de la formació és teixir pactes amb formacions polítiques favorables al procés d’independència.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Finalment el partit independetista responsabilitza les formacions polítiques sobiranistes, presents al plenari de Girona -CiU, ERC i CUP- d’haver prioritzat l’interès partidista i electoralista impedint que la ciutat sigui un referent en l’àmbit independentista amb la formació d’un govern sobiranista fort i estable.

Aquest cap de setmana es reunirà l’executiva comarcal del Gironès de Reagrupament Independentista per analitzar i debatre tots aquests fets i prendre una decisió sobre la seva continuïtat en la candidatura de CiU a l’Ajuntament de Girona.