Coberta de la guia “Viure a Catalunya. Aprenem català des del francès
Coberta de la guia “Viure a Catalunya. Aprenem català des del francès"
image_pdfimage_print

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura acaba de publicar la guia Viure a Catalunya. Aprenem català des del francès, el número 9 de la col·lecció que duu el mateix nom i que ja té les versions en les llengües amazic, àrab, romanès, xinès, urdú, rus, castellà i anglès.

En aquest cas, es tracta d’una publicació adreçada a la població que té el francès com a llengua primera o que l’ha tinguda com a llengua d’aprenentatge. Té per objectiu convidar aquests parlants a aprendre i usar la llengua catalana. Per a aquest volum s’ha comptat, a més, la participació de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, que ha complementat el vocabulari amb propostes corresponents al català rossellonès.

La publicació està dividida en tres apartats. El primer, “Informació bàsica”, conté una explicació general sobre Catalunya i la llengua catalana i una aproximació al català des del francès. El segon, “Català, llengua d’acollida”, recull diàlegs breus i vocabulari relacionats amb situacions de la vida quotidiana, agrupats per temes (les persones, la feina, el menjar, la salut, el lleure…). Finalment, a “Comencem a parlar” trobem diàlegs més extensos que aprofundeixen en els mateixos temes de l’apartat anterior. El text es pot consultar en un sol document PDF i es poden descarregar els fitxers d’àudio complets. També s’hi pot accedir de forma fragmentada per capítols.

Publicitat

S’han editat 5.000 exemplars de la publicació, que es pot consultar, juntament amb els fitxers d’àudio, al portal Llengua catalana.

Aprenem català des del francès ha estat editat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, amb la col·laboració del Departament de la Presidència, per mitjà de la Casa de la Generalitat a Perpinyà.