Carles Puigdemont: “No hi haurà proclamació d’independència aquesta legislatura”

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, durant una entrevista a la Cadena Ser, ha manifestat que “No hi haurà proclamació d’independència aquesta legislatura”. Segons Puigdemont no hi haurà cap proclamació d’independència fins que no ho voti el 50% de la població, una votació que no serà aquesta legislatura. Els plans independentistes passen per convocar unes noves eleccions constituents d’aquí 16 mesos, de manera que el Parlament que en surti convoqui un referèndum perquè els catalans votin la nova Constitució.

“Al Govern de Catalunya no li pertoca decidir si es queda [a Espanya] o no, això li pertoca a la gent”, ha afirmat. El Govern “sempre ha dit que el procés comença i acaba a les urnes”, per la qual cosa no emprendrà cap decisió sense consultar-la abans als ciutadans”, ha dit després de ser preguntat per si preveu la desobediència i la unilateralitat.

Si voleu veure el vídeo complet de l’entrevista, cliqueu aquí, i si voleu anar al moment on Puigdemont parla de la declaració d’independència, salteu al minut 17 amb 41 segons.