image_pdfimage_print

L’escriptora i periodista Núria Cadenes ha guanyat (28/01/2016) el VII Premi Crims de Tinta, dotat amb 5.000 euros, que convoca l’editorial RBA, amb la novel·la Tota la veritat.

El jurat ha destacat “l’originalitat formal de la novel·la amb una poderosa polifonia de més de 15 veus narradores” que plasmen, fragmentadament i amb vocació de trencaclosques, les diverses trames que s’entrecreuen entorn d’un assassinat en un petit poble d’interior.

També ha posat de relleu la marcada personalitat i la força verbal del text i, especialment, l’èxit en la creació del clima de violència que impregna la vida al poble: una violència soterrada, quotidiana i efectiva, que es torna una presència constant.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets

La novel·la porta un humor desencantat i sec i posa el focus en els secrets de les vides anònimes, i alhora reivindica que, per important que sigui un mort, un poble “té vida, conflictes i cadàvers propis igual d’importants”.

Núria Cadenes va néixer a Barcelona el 1970 i viu a València, on treballa de llibretera, i ha publicat anteriorment Cartes de la presó (1990) (que va publicar després de passar quatre anys a la presó acusada de formar part de Terra Lliure), L’Ovidi (2002), Vaig venir al [sud]! (2008) i El banquer (2013), entre altres.

L’any 2010 va tancar la lista per Girona de Solidaritat Catalana per la Independència en les eleccions al Parlament de Catalunya i el 2013 va ser elegida presidenta del partit.