Conseller Puigneró
image_pdfimage_print

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública posa a partir d’avui a disposició de la ciutadania, en especial autònoms i pimes, tot un seguit de recursos, programari, serveis i eines digitals ofertes per diferents empreses del sector TIC per ajudar el teixit empresarial a aprofitar al màxim les eines tecnològiques per mantenir l’activitat i productivitat empresarial durant la crisi de la Covid-19.

Amb aquesta iniciativa, el Govern pretén minimitzar l’aturada de l’activitat arran del confinament i que aquelles empreses, autònoms o entitats que necessitin mantenir-la ho puguin fer a través de mitjans digitals que permetin treballar des de casa, a distància, i de forma segura.

Així, el Departament ha posat en marxa avui la pàgina ‘L’oficina des de casa’, que aglutina les iniciatives, productes i serveis oferts per les empreses i les distribueix per categories (treball col·laboratiu, e-Learning, seguretat, integradors, connectivitat, etc.) i cost (gratuït o amb descompte superior al 25%). D’aquesta manera, la persona o empresa usuària pot cercar i accedir fàcilment al producte o servei que més s’ajusta a la seva demanda, veure’n la descripció i conèixer les indicacions que ha de seguir per gaudir-ne.

Publicitat
Publicitat

Actualment, a ‘L’oficina des de casa’, s’hi poden trobar fins a 33 recursos, des de sistemes i aplicacions que permeten habilitar de forma ràpida i segura mitjans per poder treballar de forma remota, eines i plataformes de treball col·laboratiu, recursos d’emmagatzematge al núvol i serveis d’assesorament, suport tècnic i consultoria, entre d’altres.

Amb tot, ‘L’oficina des de casa’ és una web viva que s’anirà nodrint i ampliant amb les noves aportacions d’empreses o entitats proveïdores de productes tecnològics o serveis digitals que s’ajustin als requisits necessaris per formar part d’aquesta iniciativa. En aquest sentit, la web incorpora un formulari perquè aquestes empreses puguin oferir nous recursos i eines de teletreball.

El conseller Puigneró ja va anunciar l’activació d’aquest banc d’eines digitals a disposició d’empreses i autònoms a la reunió telemàtica que va mantenir dijous passat amb les patronals i associacions empresarials de Catalunya per avaluar de quina manera les empreses poden aprofitar millor les eines digitals per minimitzar l’impacte de la crisi de la Covid-19 en el teixit productiu.