Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural
Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural
image_pdfimage_print

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha afirmat a través d’una carta enviada als més de 182.000 socis que té l’entitat, que “el patriotisme d’Estat ha de deixar pas al coratge polític”. Segons Cuixart, “la sagrada unitat d’Espanya no s’imposa només a les llibertats col·lectives, sinó també a l’exigència mèdica”, i ha recordat que “més hores de discurs no evitaran contagis, com sí que ho farà el confinament total de la població i fer cas dels experts”. Per això, el president d’Òmnium empresonat des de fa més de dos anys per exercir drets fonamentals ha asseverat que “és miserable i immoral que any rere any l’Estat destini 8.000 milions d’euros dels impostos de tots els ciutadans a despesa militar” i ha insistit que “als únics a qui devem obediència aquests dies són als i les professionals sanitàries i dels serveis que s’hi deixen la pell en condicions extremes”.

Cuixart ha volgut adreçar paraules de suport als socis de l’entitat i al conjunt de la ciutadania, i sobretot a aquella gent que ha perdut algun familiar o amic: “us acompanyo amb tota la tendresa de què sóc capaç”. Així mateix, i davant d’un confinament que, com també ho està sent el seu captiveri, serà llarg, ha enviat tota la seva solidaritat i empatia. “No renunciem a viure cada moment present com un moment complaent. Estigueu ben atents, perquè rere cada contratemps hi ha un aprenentatge i una oportunitat de millora”, ha afirmat, i ha assegurat: “aquest és un dels millors antídots contra la frustració: no renunciar a sentir-nos vius”.

En la primera comunicació amb els socis des de l’esclat de la crisi sanitària del coronavirus, el president d’Òmnium també ha ofert tot el suport de l’entitat i el sector cultural, un dels sectors que està patint aquesta crisi a les portes de Sant Jordi. “Compteu amb nosaltres en aquesta lluita compartida”, ha dit Cuixart, “perquè la cultura és la quotidianitat dels valors en els quals ens movem per la vida”.

Publicitat
Publicitat