image_pdfimage_print

El Govern ha aprovat un decret llei que autoritza la creació de 750 places del cos de Mossos d’Esquadra i 250 places del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya aquest 2019.

Amb l’aprovació d’aquest decret, el departament d’Interior “podrà pal·liar el dèficit estructural en les plantilles dels dos cossos”. Aquestes 750 places se sumen a les 750 que es van aprovar el 20 de desembre de 2018 i a les dels 454 nous mossos de la 32a promoció de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya del passat mes de juny.

Pel que fa als Bombers de la Generalitat, aquestes 250 places s’afegeixen a les 250 aprovades també el desembre de 2018. Gràcies a aquestes 500 places s’assoleix un total de 2.856.

Publicitat
Publicitat

L’aprovació d’aquesta oferta parcial d’ocupació pública es realitza degut a la possibilitat que estableix la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2018 d’acumular les taxes de reposició d’efectius corresponents a altres sectors o col·lectius a les taxes del cos de Mossos d’Esquadra i del cos de Bombers, com a sectors que s’han de cobrir amb caràcter prioritari d’acord amb la classificació que fa l’article 19, apartat sis, de l’esmentada llei.

Aquesta norma, que en el seu article 19 regula l’oferta d’ocupació pública, permet, en el seu article 19.1 una taxa de reposició d’efectius per a determinats sectors del 100%, entre els quals inclou el personal dels serveis de prevenció i extinció d’incendis (article 19.u.3.G). Així mateix, l’apartat 1.5 de l’article 19 permet una taxa de reposició d’efectius del 115% en relació amb els cossos de policia autonòmica.

La citada llei estableix que “la taxa de reposició d’un o diversos sectors o col·lectius prioritaris es podrà acumular en altres sectors o col·lectius prioritaris. A aquests efectes es consideren prioritaris, per a totes les administracions públiques, els sectors i col·lectius enumerats a l’article 19, apartats u.3 i u.5. Igualment, la taxa de reposició dels sectors no prioritaris es pot acumular en els sectors prioritaris”.