image_pdfimage_print

La 23a edició del Correllengua es dedicarà a l’autor Pere Calders, un dels escriptors més llegits de la literatura catalana, especialment destacat com a contista. D’aquesta manera, com a entitat impulsora del Correllengua al Principat i la Catalunya Nord, la CAL pretén a través de la vida i l’obra de l’autor reivindicar la llengua, la cultura i els anhels del poble català.

El tret de sortida del Correllengua 2019 tindrà lloc el dissabte 6 de juliol a Llançà. En homenatge a Pere Calders, la CAL es desplaçarà cap al municipi on estiuejava l’autor i que té una importància rellevant en la seva vida. Es farà a la Casa de Cultura de Llançà, amb un parlament i un passi documental sobre la seva vida i obra literària, a càrrec de la seva néta, Diana Coromines, i de Joan Pinyol, escriptor i expert en Calders.

A continuació, es durà a terme una representació de contes infantils “Raspall i altres contes de Pere Calders”, a càrrec d’Assumpta Mercader, amb la col·laboració especial de la Biblioteca Municipal Pere Calders. Les activitats de la tarda començaran amb una cercavila des del port de Llançà fins al Monòlit  on reposen les cendres de l’escriptor, on participaran gegants, tabalers, capgrossos, castellers i altres colles de cultura popular de la localitat.

Publicitat

Per finalitzar la jornada, la Coral Palandriu de Llançà farà un concert que donarà pas a la mítica encesa de la Flama del Correllengua i la lectura del Manifest, que simbolitza el seu tret de sortida del Correllengua, i seguidament gaudirem d’un espectacle poeticomusical d’homenatge a la figura de Pere Calders ofert pel grup Els Palanca.

Com cada any, el Correllengua cerca el suport i la complicitat d’entitats referents del país que ajuden a multiplicar-ne l’impacte, dotar el moviment de més transversalitat i sumar-hi nous públics. Des de la CAL, animen els organitzadors del Correllengua a rememorar la vida i l’obra de Pere Calders en alguns dels actes programats, com ara espectacles artístics, xerrades, taules rodones, passis de documentals… També des de la CAL ofereixen diversos recursos relacionats amb la vida i obra de l’autor.

‘PARLAR CATALÀ ÉS CONVIDAR, CONVIDAR ÉS CONVIURE’

El Correllengua 2019 vol donar un nou impuls al projecte reivindicant els objectius inicials de la seva creació. És per aquest motiu que enguany promou la campanya “Parlar català és convidar, convidar és conviure”, amb l’objectiu de reivindicar el català des d’una perspectiva social, per fer-ne evident el potencial cohesionador i el paper que ha de desenvolupar per tal de generar una identitat col·lectiva en una societat diversa com la nostra.