image_pdfimage_print

L’Assemblea demana preparar-se per a la unilateralitat en el segon Sant Jordi amb presos polítics i exiliats

La parada central de l’Assemblea, situada a la cruïlla de plaça Catalunya amb rambla de Catalunya, a Barcelona, va ser un formigueig constant de gent durant tot el dia. La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, va ser acompanyada de membres del Secretariat Nacional, i també de candidats i candidates de la candidatura Cambres Eines de País, que es presentarà a les eleccions que se celebraran del 2 al 8 de maig a les cambres de comerç de Barcelona, Terrassa, Sabadell Manresa, i en què 400.000 empresaris hi tenen dret a vot.

Elisenda Paluzie ha recordat que aquest és el segon Sant Jordi amb presos polítics i exiliats, i ha advertit que cal preparar-se per al proper embat que vindrà. “Tornarà a venir-ne un d’unilateral, com va ser el referèndum d’autodeterminació del primer d’octubre. I aquest ha de ser el definitiu” per aconseguir la independència de Catalunya, ha pronosticat.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

La presidenta de l’Assemblea ha fet valdre les diverses campanyes que es duen a terme des de l’entitat, campanyes “d’apoderament”, per preparar-se per aquest embat futur, com la de Consum Estratègic, per evitar dependre de les empreses que “participen de les campanyes de pressió dels poders polítics espanyols”. O també campanyes com la de Tu Votes, Tu Comptes que pretén potenciar sindicats nacionals i independentistes o candidatures independentistes a les cambres. “Hem d’ocupar tots els espais de poder que tenim, perquè és des d’aquesta concepció de no deixar espais de poder als altres que ens enfortirem i ens prepararem per al següent embat”.

L’actor i empresari Joel Joan, candidat de Cambres: Eines de País, ha dit que cal assumir responsabilitats, i no deixar-les en mans alienes que volen mal al país, per això ha demanat que la Cambra sigui una eina a favor del país.

Al seu torn, Joan Canadell, empresari i membre del Secretariat Nacional de l’Assemblea, ha advertit que tornarà a arribar un “nou embat” unilateral, i quan aquest moment arribi caldrà que la Cambra sigui una “veritable eina de país”, i que els empresaris hi estiguin a favor. Per això ha defensat que una de les millors maneres que tenen els empresaris de contribuir-hi serà pagant els impostos a Catalunya. Canadell ha fet una crida perquè, entre tots i totes, convencem els empresaris i autònoms a votar la candidatura en les eleccions a les cambres.