Jordi Alemany | Font: CUP Girona
Jordi Alemany | Font: CUP Girona
image_pdfimage_print

Jordi Alemany, secretari nacional de l’Assemblea, ha estat detingut per agents dels cossos de seguretat de l’Estat espanyol aquest migdia. Desplaçat a Madrid amb motiu de la manifestació del 16M a favor de l’autodeterminació, les forces de seguretat l’han fet identificar a la via pública, al centre de Madrid, i l’han detingut.

Alemany forma part del col·lectiu 21 Raons, que es va crear arran de les detencions del passat 16 de gener a diversos punts del territori, sense ordre judicial, pels talls de les vies del tren de l’AVE a Girona produïdes durant el primer aniversari de l’1-O.

Fruit d’aquesta acció, s’han ordenat 16 detencions i 21 imputacions, entre les quals la d’Alemany, acusat dels delictes d’ultratge a Espanya i de desordres públics per haver despenjat la bandera espanyola de la delegació de la Generalitat a Girona, malgrat que les proves demostren que no va ser ell qui ho va fer.

Publicitat
Publicitat

El passat 7 de març havia de declarar als jutjats de Girona, però com que no es va presentar es va activar una ordre de detenció estatal al cap de dues hores, que s’ha efectuat aquest migdia.